Tuesday, January 29, 2013

Bánh Patê Sô - Pâté Chaud (Vietnamese Meat Pies)

Bánh Patê Sô - Pâté Chaud
Bánh Patê Sô - Pâté Chaud

Ingredients:

3 (17 1/3 ounce) packages puff pastry, thawed
1/4 lb lean ground beef
1/4 lb ground pork or 1/4 lb mild pork sausage
0.25 (8 ounce) package liverwurst  or pate
1/2 small yellow onion, finely chopped
3 garlic cloves, minced
1 teaspoon fish sauce
1 table spoon of dry sherry
salt & pepper ttaste
2 eggs
flour

Preparations:


Brown the ground pork, and ground beef.
Add in onions and garlic and dry sherry then  move the meat to a mixing bowl.
Add liverwurst, pepper, salt, fish sauce and 1 egg  to meat mixture. Mix well and let cool.
Preheat oven to 400 degrees.
On a floured surface lay down one sheet of puff pastry.
Cut sheet into 3 inches squares, may use a pizza cutter.
Place a tablespoon of meat mixture in the middle of each pastry square., make meatballs shape
Put another pastry over top and press down edges
Use a mold ring or a cup to press down and cut the squares to a round edge
Press edges together with a fork to seal. 
Repeat with remaining pastry sheets.
On greased cookie sheet, lay pastry in a single layer
Beat egg with a little bit of water, (1 tablespoon).
Brush triangle with egg wash.
Bake for 20 minutes, or until golden brown (20-25 minutes if frozen).

Bánh Patê Sô - Pâté Chaud
Bánh Patê Sô - Pâté Chaud


1 comment:

  1. Cty TNHH AN AN BAKERY kính chào quý khách

    WWW.ANANBAKERY.COM

    Chúng tôi chuyên nhận đặt các loại bánh với số lượng lớn phục vụ tổ chức, trường học, cá nhân, hội nghị, tiệc cưới, các lễ hội, buổi họp mặt, tiệc sinh nhật, thôi nôi, suất ăn......

    Nhận đặt bánh online, qua điện thoại và giao hàng tận nơi và miễn chi phí vận chuyển với số lượng trên 200 bánh/đơn hàng

    Địa chỉ:96 Vũ Tùng, phường 2, quận Bình Thạnh (gần chợ bà chiểu)
    Điện Thoại: 08.66.789.159 - Hotline: 093.313.0525

    ReplyDelete